Zoals al zeer duidelijk in verschillende topics naar voren is gekomen is het hoe en waarom van het hele Pelmini-gebeuren ons volkomen duister gebleven. Zelfs de naam voor deze deegkussentjes schept verwarring. Is het pelmini, pelmeni of perini???
En wat liggen R&C zwaar onder vuur, door hun vindingrijke oplossing ter bereiding van .....
Kom dacht Mapelmeni, een receptje kunnen we er wel tegen aan gooien.Hierbij dus ter omlijsting van de hele discussie iets om zelf mee aan de slag te kunnen
1 egg
1/2 kg pork
1/2 kg beef
1 onion
black pepper
salt
flour (3 parts)
water (1 part)
salt
1. Mix together egg, pork, beef, onion, pepper and salt well. Mix flour, water and salt into a thick dough.
2. Prepare meat filling. Prepare the dough. Roll the dough thin.
3. Cut out circles of the dough with the help of a glass or a cup. Put a piece of meat filling into the middle the dough circle. Fold the circle and stick the edges together.
4. Put them into salted boiling water and cook for 7-10 minutes. They are ready when they lift up on the surface of the water. Lift the cooked pelmenies out from the water, drain, and place on a plate.
5. Or fry the pelmeny with some oil in a frying-pan.
6. Put it on the plate, add some sour-cream, pepper, butter, sauce and so on. Put it on a deep plate, add some chicken broth.
7. For Fried pelmenies: eat with about 100 ml of Russian vodka